Maja Dutkiewicz i Bartosz Wilczyński – duet podróżników winiarskich i kulinarnych.
Maja – dziennikarka kulinarna i informacyjna Radia Kraków, pomysłodawczyni i prowadząca cykliczny program „Przystanek Kulinarny” poświęcony kulinariom, produktom lokalnym i podróżom z jedzeniem w tle. Wielką wagę przykłada do tego co naturalne, w najlepszym gatunku i warte poznania. W swoim programach gości najlepszych szefów kuchni, krytyków kulinarnych, lokalnych producentów i promotorów dobrego jedzenia. Opowiada o trendach i nowościach, zjawiskach kulturowych i nowych wydarzeniach. Nie wyrzuca i nie marnuje. Kocha wina pomarańczowe i wszystko co kiszone i dobrze sfermentowane. Od ponad 20 lat w mediach ogólnopolskich i regionalnych.
Bartosz Wilczyński – Promotor Kulinarny – ambasador polskiej kuchni, polskich win i cydrów autorskich, serów zagrodowych oraz produktów lokalnych. Stały doradca najlepszych krakowskich szefów kuchni, którym pomaga w doborze produktów lokalnych i polskich win oraz wspiera ich promocyjnie. Wykładowca w Podkarpackiej Akademii Wina w Jaśle. Prowadzi degustacje komentowane, eventy kulinarne i warsztaty kulinarne. Juror w konkursach winiarskich i serowarskich.
Tworzą wspólnie, razem z Pauliną Bandurą, projekt mediowy „Radio Kulinarne Wine Podcast”- pierwszy podcast kulinarno-winiarski. Razem podróżują i piją dużo wina, testują produkty i opisują dźwiękiem osobiste doświadczenia. Wspierają i polecają projekty i miejsca, które niosą ze sobą wartości zgodne z filozofią slow food i slow life. Podcast i materiały na www.radiokulinarne.pl oraz w najpopularniejszych serwisach do słuchania podcastów.